O nas

Kim Jesteśmy?

Les Beaux Macarons to marka stworzona w 2013 roku,
przez pasjonatów makaroników francuskich. 
 

Pierwsze kroki stawiane były na różnego rodzaju targach,
od żywnościowych po designerskie i m
odowe. 
Obecnie firma dalej bierze udział w wielu eventach, 
gdzie może zaprezentować unikalne smaki swoich produktów klientom,
dla których najważniejsza jest jakość, wykonanie oraz skład produktu. 
Zaopatrujemy lokale, które swoim asortymentem zaskakują swoich klientów unikalnością, 
naturalnością i ekstrawagancją. Dodatkowo wykonujemy zamówienia indywidualne
na przyjęcia, wesela i inne wydarzenia.

 

Przede wszystkim jesteśmy ludźmi, którzy starają się wzbogacić rynek
produktami zupełnie innymi od tych, które można spotkać w centrach handlowych. 
Dla nas najważniejsza jest jakość i smak!
 

Co robimy?

 

Prosta odpowiedź! Makaroniki francuskie.

Wytwarzane w oparciu o recepturę, w której zwykłą, 
glutenową mąkę zastępują prawdziwe, najwyższej jakości zmielone migdały.
Przekładane kremami na bazie białej czekolady oraz naturalnych składników
zapewniają niespotykane wrażenia smakowe.

  • Wytwarzamy je używając w 100% mąki migdałowej.
  • Wszystkie wykonywane są ręcznie przez naszych wykwalifikowanych cukierników.
  • Nie używamy sztucznych aromatów ani polepszaczy smaku.

Robimy wszystko co w naszej mocy, aby zapewnić Waszym kubkom smakowym niespotykaną rozkosz.


Nasza idea

 

Od samego początku działalności naszą ideą i celem jest udowodnienie,
że żywność ekologiczna nie musi być nudna ani niesmaczna.
Wręcz przeciwnie! Nasze produkty są niesamowite pod każdym względem:
śliczne, estetyczne, luksusowe, a przede wszystkim- przepyszne!
Wszystkie te elementy połączone w jedną całość sprawiają, że po zjedzeniu
jednego dowolnie wybranego makaronika ma się ochotę na zjedzenie ich wszystkich!

 

Chcemy nakłonić, jak najwięcej osób do tego by odrzucić niezdrowe, 
naszpikowane szkodliwymi substancjami, tanie rzeczy z hipermarketów na rzecz tych naturalnych, 
które reprezentują zupełnie nową jakość wśród żywności.
 

Trochę historii...

Makaroniki francuskie swoją historię rozpoczęły w XVI wieku,
kiedy żona Henryka II- Katarzyna Medycejska przywiozła do Francji z Włoch 
ciasteczka migdałowe składające się z cukru, białek, wody różanej oraz piżma.

Dzięki zakonnicom francuskim, które piekły te specjały, aby zarobić na życie, 
makaroniki zaczęły się rozpowszechniać i stały się bardzo charakterystycznym 
rarytasem w tamtych czasach ze względu na wartości odżywcze zawarte w migdałach,
a przede wszystkim swój smak. Siostry zakonne, które zajmowały się ich pieczeniem
zyskały przydomek  "The macarons Sisters" i nawet nadano nazwę ulicy w miasteczku
Nancy we Francji, z którego się wywodziły.

 

Nazwa "makaroniki" jest spolszczeniem francuskiego określenia "macarons".

 

Od tamtego momentu makaroniki zawładnęły światem i stają się coraz bardziej popularne.
Stanowią inspiracje dla branż kosmetycznych, spożywczych, dla pisarzy, a nawet piosenkarzy. 

Świat się w nich zakochał!

Promocje

Sklep internetowy na platformie SKY-SHOP Sklep internetowy
Proszę czekać ...

Informacja

Zalogowano poprawnie